Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα της Φιλοσοφίας - Αποτελέσματα 3ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος


"Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος ο εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα της Φιλοσοφίας που έχει καθιερωθεί από την UNESCO να γιορτάζεται την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου κάθε έτους. Η εκδήλωση έγινε την 19η Νοεμβρίου 2014 στο πνευματικό κέντρο του πανεπιστημίου Αθηνών «Κωστής Παλαμάς» με την συμμετοχή τεσσάρων λαμπρών επιστημόνων, του ομότιμου καθηγητή Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Αθηνών κου Κύρκου, του επίκουρου καθηγητή Φιλοσοφίας του ιδίου πανεπιστημίου κου Καλογεράκου, της διευθύντριας του κέντρου Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών κας Πρωτοπαππά και του ομότιμου καθηγητή Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Ινδιανάπολις των Η.Π.Α κoυ Stanley Sfekas. Οι ομιλητές με τις ανακοινώσεις τους έκαναν εμβριθείς τομές στην σημασία της παιδαγωγικής διάστασης της φιλοσοφίας τόσο σε σχέση με την οντολογική της παράμετρο όσο και την σοβούσα σήμερα παγκόσμια κρίση αξιών. Η όλη εκδήλωση συνετονίσθη με την δέουσα επιστημονική σοβαρότητα από τον  α΄ αντιπρόεδρο του Ομίλου και εθνολόγο Δρ Στέφανο Βογαζιανό Ρόυ. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με απαντήσεις των επιστημόνων σε ερωτήσεις του ακροατηρίου επί των αναπτυχθέντων θεμάτων." ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΟΓΑΖΙΑΝΟΣ ROY.


Ολοκληρώθηκε η Τελετή Ανακοίνωσης ΑποτελεσμάτωνΒράβευσης του 3ου Διεθνή Λογοτεχνικού Διαγωνισμού 2014



Αποτελέσματα 3ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 3ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού που έληξε την 2.5.2014 και διοργανώθηκε από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κτίριο «Κωστής Παλαμάς» παρουσία μελών της κριτικής επιτροπής, μελών του ΔΣ και του Ομίλου, συμμετεχόντων και φίλων της τέχνης και των γραμμάτων.
Αναγνώσθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης της κριτικής επιτροπής η οποία αποτελείτο από (αλφαβητικά) τον κ. Βερλέκη Νικόλαο, την κ. Βλαχώνη Τζένη, την κ. Λεοντιάδου Στέλλα, τον κ. Ληναίο Στέφανο και την κ. Σεγδίτσα Κική. Ακολούθησαν οι απονομές των βραβείων αλλά και ενθυμίων συμμετοχής σε όσους έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

1ο βραβείο – Νίκος Κυριακίδης ψευδώνυμο Σπατάλη για το ποίημα «Καθημερινότητες».

2ο βραβείο – Σπηλιώτη Βασιλική ψευδώνυμο Υπερμνήστρα για το ποίημα «Μην με παρεξηγείς».

2ο βραβείο – Ρετάλη Μαρία ψευδώνυμο Άρτεμις για το ποίημα «Το ταξίδι».

3ο βραβείο – Παπαδόπουλος Νικόλαος ψευδώνυμο Παπαστάθης για το ποίημά του (άτιτλο).

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ

1ο βραβείο – Παναγιώτης Γκούβερης ψευδώνυμο Αστέρης Στυλιανός για το έργο «Αυτιστικές χελιδονοφωλιές».

2ο βραβείο – Τσιμαχίδου Χαρίκλεια ψευδώνυμο Γιώργος Χρήστου για το έργο «Γράμμα στην Μαμά μου».

3ο βραβείο – Συτμαλίδου Μαρία ψευδώνυμο Μαρίνα Μάη για το έργο «Mεσοκαλόκαιρο».

Τιμητική διάκριση έλαβε η κ. Κατερίνα Λουπάκη.

http://clubunesco.gr

Club for Unesco Art- Literature and Science of Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου