Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Για σένα που περνάς τα δύσκολα... Από την Αγγελική Αρβανιτοπούλου.


Για σένα που περνάς τα δύσκολα...

Ναι, η ζωή είναι δύσκολη και κανένα κείμενο αυτό-βελτίωσης δεν σε απαλλάσσει από αυτό. Δυστυχώς όμως όταν είσαι εντός των προβλημάτων και απορροφημένος σε αυτά δεν μπορείς να έχεις καλή αντίληψη της ζωής που κυλάει λίγο πιο έξω από σένα, της σημασίας του χρόνου, την σημασία του προβλήματος σε σχέση με την γενικότερη ολότητα της ζωής σου. Αυτό συμβαίνει επειδή τις περισσότερες φορές οι δυσχέρειες (ειδικά όταν είναι παρατεταμένες) μας αλλοιώνουν τις ικανότητες να δούμε και να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όχι μόνο αυτό, αλλά πολλές φορές συντονισμένοι με την ατμόσφαιρα του προβλήματος, αισθανόμαστε ανάλογα και συμπεριφερόμαστε αντίστοιχα δημιουργώντας ίσως και περισσότερα προβλήματα από τα ήδη υπάρχοντα.

Ο λόγος λοιπόν που πάμε στον ειδικό είναι αυτός. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, θέλουμε να βγούμε νικητές, θέλουμε να επωφεληθούμε από τις εμπειρίες για να μην επαναλάβουμε τα ίδια, θέλουμε να μετατρέψουμε τις κακοτοπιές μας σε συμμάχους, θέλουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας για να μην ξαναβρεθούμε στα ίδια, θέλουμε να πετύχουμε εκείνους τους στόχους που ονειρευτήκαμε όταν ακόμη δεχόμασταν την ζεστασιά και το φως του ήλιου, θέλουμε να νιώσουμε καλύτερα. Με δυο λόγια θέλουμε να ζήσουμε ανθρώπινα.

Αγγελική Αρβανιτοπούλου
Clinical Psychology Ms, University of Indianapolis
Harvard edx
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας


Αγγελική Αρβανιτοπούλου
23 Νοεμβρίου στις 9:35 π.μ. ·


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου